KakkuHelmen uusi blogi!

27.2.2016

Huh helmikuuta!

Täälläpäin on kiirettä pitänyt vielä kovasti häämessutohinan jälkeenkin. Hyvä, että leipurin hattua on välillä kerennyt päästä ottamaankaan, kun on saanut kovasti olla menossa. Mutta se on vain kiva! Ainakin olen huomannut, että ihmiset nauttivat kovasti kakkujen valmistuksesta ja etenkin koristelemisesta. Se on tullut selväksi Kakkukurssikiertueen aikana. =)

Pari sanaa kuitenkin vielä häämessuista. Ja ehkä muutama vinkkikin tuleville hääpareille, jos siellä vielä mietitään, että millainen se unelmien hääkakku olisi.

Eli KakkuHelmi osallistui Mennään naimisiin! –häämessuille Helsingin Wanhassa Satamassa tammikuussa. Oli iso rutistus saada kaikki tarvittava messuviikonloppua varten valmiiksi, mutta kyllä se kannatti! Messuosaston suunnitteluun ja kaikkien tykötarpeiden hankintaan meni useampi viikko (leipominen sitten vielä urakka erikseen), mutta messuilla se vaivannäkö sitten palkittiin. Parasta oli, että KakkuHelmen osastolla riitti väkeä ja aika kuluikin hujauksessa. Samoin hääkakut!

Järjestin osastolle kakkumaistelun amerikkalaisella kakkumakuteemalla. Toisessa kakussa oli suklaakakkupohjan välissä minttukreemiä ja suklaaganachea. Toisessa taas vaniljakakkupohjan välissä vaniljakreemiä ja itse tehtyä mansikkahilloketta. Kummatkin kakut tuntuivat messukävijöille maistuvan.

Vinkkejä täydellistä hääkakkua suunnitteleville

Jos ensi kesänä on suuri päivä ja hääkakun yksityiskohdat eivät vielä ole selvillä, niin muutamia trendejä olen havainnut. Ehkä saat näistä ideoita omaan juhlaasi!

  • Suklaa-lakritsi on nyt suosittu makuyhdistelmä.
  • Myös black velvet –tyyppiset maut ovat haluttuja.
  • Hääkakun ulkoasu saa olla erityisen juhlava. Esimerkiksi oikealla lehtikullalla tai lehtihopealla koristellut hääkakut ovat kysyttyjä.

Kannattaa myös seurailla KakkuHelmen Facebook-sivua! Sieltä löytyy aina kuvat uusimmista luomuksista.

Ihanaa kevään odotusta!

- Pia

29.1.2016

Terve,

Ja ensi alkuun hyvää vuotta 2016 kaikille kakkuihin hurahtaneille ja leipomisesta kiinnostuneille! Oma uuden vuoden lupaukseni oli herättää blogi uudestaan eloon tänä vuonna ja tässä sitä nyt ollaan. Ihan uutta bloggaaminen ei ole, mutta kun kotisivutkin ovat matkan varrella uudistuneet niin on ehkä parempi lähteä ihan nollasta liikkeelle. Tervetuloa siis Kakkuhelmen blogin pariin!

Ensimmäiseksi haluan kertoa teille, miten olen itse alun perin päätynyt ihanien kakkujen maailmaan. Ehkä jollekin teistä on käynyt samalla tavalla? Omasta kohtalostani saan kiittää lapsiani. Esikoisen ristiäiskakusta tämä kaikki alkoi. Jotain uutta ja erilaista piti saada, mutta silloin tyydyin kakun koristeissa vielä kaupan antimiin. Sama oli vielä seuraavissakin ristiäisissä, mutta idea oli jo syttynyt. Mitä jos voisinkin koristella kakut ihan sellaisiksi kuin itse halusin?

Ja siitä se ajatus sitten lähti. Naapurit ja sukulaiset saivat makean osansa harjoitusluomuksistani ja minä olin innoissani, kun pääsin toteuttamaan itseäni! Maalaaminen ja piirtäminen on aina ollut harrastukseni ja nyt keksin uuden materiaalin, jonka parissa jatkaa tuttua harrastusta. Sokerimassa ja marsipaani syrjäyttivät pian pensselit ja puuvärit.

Naapurit olivat tässä vaiheessa jo ehkä saaneet tarpeekseen maistiaisista ja siirryin koulun penkille. Halusin saada myös koulutusta alalta ja hankkia ammatillista osaamista harrastukseni tueksi. Koristeiden tekemisen lisäksi opettelin kakkujen valmistuksen, perehdyin erilaisiin koostumuksiin ja aineksien toimimiseen.

Tällä tiellä ollaan edelleen, jo vuodesta 2007 lähtien. Eikä innostus ole ainakaan vähentynyt! Toivottavasti pystyn jakamaan osan tästä kakkuiluilosta teillekin blogien, kuvien ja koristeluvinkkien avulla. Niitä on nimittäin luvassa jatkossa.

Nyt Helsingin häämessut ovat pitäneet kiireisinä. Palaan messutunnelmiinkin myöhemmin!

Terkuin

Pia 

Lisää kuvia ja kuulumisia löydät somesta!

Olemme SoMessa:

Facebook